Hvordan lage en lekker forrett med spekemat
I denne videoen viser vi deg hvordan du kan lage en nydelig forrett med spekemat, suppe og urter.
Dette trenger du:
- 80 g fenalår
- 80 g spekepølse
- Urtesaus
- Potet- og sellerirotsuppe
Trinn 1: Potet- og sellerirotsuppe
Ha sellerirot, potet, kremføte og grønnsakskraft i en kjele. La dette koke til grønnskakene blir møre.
Trinn 2: Grønn urtesaus
Hakk sennepsblader eller kjørvel. Dette blandes sammen med ruccola, purre, hvitløk, geitost og rapsolje i en hurtigmikser.
Trinn 3: Purreløkolje
Bland rapsolje og purreløk i en hurtigmikser. Sil ut oljen, og tilsett litt salt.
Trinn 4: Jevn suppen
Potet- og sellerirotsuppen jevnes med stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt chilipulver.
Trinn 5: Server
Dander en tallerken med fenalår og spekepølse. Dekorer med urtesausen. Ha sellerisuppen i en kopp, og ha på litt av purreløkoljen. Velbekomme!
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!