Hvordan lage kremet tomatsaus
I denne videoen viser vi deg hvordan du kan lage din egen tomatsaus som passer godt med pasta, kjøtt og fiskeretter.
Dette trenger du:
- 8 tomater
- 4 ss smør
- 2 sjalottløk
- 2 ss frisk basilikum
- 2 ts tørket oregano
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 1/2 dl crème fraîche
Trinn 1: Først må du ta av skallet på 8 tomater
Ha tomatene opp i kokende vann i noen sekunder. Da blir det lett å skrelle av skallet.
Trinn 2: Ha tomatene oppi litt isvann
På den måten beholder de fargen og friskheten.
Trinn 3: Ta ut frøene av tomaten slik at vi bare sitter igjen med kjøttet i tomaten
Trinn 4: Hakk tomatene i biter
Trinn 5: Smelt 4 ss smør i en stekepanne
Ha så oppi 2 sjalottløk, 2 ss frisk basilikum og 2 ts frisk oregano
Trinn 6: Ha oppi tomatene og rør sammen
Tilsett 1 ts salt og og 1/2 ts pepper og rør det godt inn.
Trinn 7: Ha oppi 1 1/2 dl crème fraìche
Rør alt godt sammen.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!