Hvordan lage pavlova
Pavlova er en herlig, luftig marengskake. Pyntet med flaggets farger som den er, passer pavlova perfekt til 17. mai.
Dette trenger du:
- 4 eggehviter
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 ss maizena
- 2-3 ss sukker
- 3 dl vaniljekrem
- 300 g bær
Trinn 1: Marengs
Sett stekovnen på 200 grader.
Skill eggehviten fra plommen. Visp eggehviten og tilsett hvitvinseddik/eplecidereddik. Stivpisk.
Skill eggehviten fra plommen. Visp eggehviten og tilsett hvitvinseddik/eplecidereddik. Stivpisk.
Trinn 2: Tilsett maizena og sukker
Bland maizenamel og sukker. Visp dette forsiktig inn i marengsen.
Trinn 3: Sirkel
Tegn en sirkel på et bakepapir. Ha marengsmassen i sirkelen. Sett kaken i ovnen og skru ned fra 200 til 100 grader. Stekes i ca 50 minutter.
Trinn 4: Pynt med krem
Pisk kremfløte og sukker. Tilsett vaniljekrem. Ha marengsen over på fat, og pynt med krem, bær og frukt.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!