Jakt: Hvordan flå fuglen
Finn hansen i Norges jeger-og fiskeforbund viser deg hvordan du flår due, rype eller annen skogsfugl.
Trinn 1: Vinger og hals
Kutt vingen ved indre vingeledd. Snu fuglen, og kutt den andre vingen. Kutt halsen inn mot brystet.
Trinn 2: Lårben
Kutt lårbenet ved det ytre leddet. Snu fuglen og kutt det andre lårbenet. Det er viktig å få med dette om du skal binde opp fuglen og bruke mer enn bare brystet.
Trinn 3: Flå av skinnet
Riv av skinnet samtidig som du trykker det ned mot ryggen. Få tak i lårene, og skyv og trekk igjennom. Gjør det samme med det andre låret. Vingebena flås på samme måte som lårene. Løsne så skinnet litt rundt halsen. Kutt av spise- og luftrøret. Riv av resten av skinnet.
Trinn 4: Ta ut innmaten
Åpne bak brystbeinet, skjær rett over – da fjerner du samtidig halefjærene. Åpne for innmaten, og trekk ut alt ved hjelp av to fingre. Deler av innmaten kan brukes til å lage saus. Ta vare på hjerte, krås og lever.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!