Smak av høst: Slik lager du smakfull pai med plommer og bjørnebær
Har du plukket plommer i høst og ikke vet helt hva du skal bruke de til?
Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.
Denne paioppskriften er genial, for du kan endre fyllet etter årstiden du er inne i. På tidligsommeren, fyller du den med syrlige rabarbra, og på sommeren smaker den kjempegodt med bringebær eller blåbær i.
Og nå, når høsten er her, kan du fylle den med epler, pærer, eller – som her – med plommer og bjørnebær.
Er du glad i å lage pai, er det kjekt å ha et glass med tørkede erter, kikerter eller bønner stående på kjøkkenet. De kan brukes om og om igjen til forsteking av paibunnen. Jeg har brukt de samme kikertene i mange år til dette formålet. Klikk deg inn til oppskriften her.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!