Ny vri på eplekaken: Rull sammen epleskivene!
Foto: YouTube
Denne var det ikke vanskelig å bli glad i. Vi har laget varianter av eplekaker før, men akkurat denne var ny!
Har du laget terte før, er det i grunn ingen store overraskelser her, bortsett fra at eplene formes som roser. Sprø bunn, fløyelsmyk vaniljekrem og delikate epleroser er jammen litt av en trio!
En ting som kan skje når epleskiver stekes, er at de mister den fine rødfargen sin. Om du gjerne vil beholde den, finnes det et lite triks som løser problemet. Bakeren i videoen har nemlig laget en liten blanding av 125 ml appelsinjuice, 105 gram sukker og 110 gram smeltet smør hun bløtlegger epleskivene i før hun ruller dem sammen.
Hvis du har hørt at sitronjuice forhindrer eplebiter fra å bli brune, er det altså i prinsippet noe av det samme som skjer her. Appelsinjuicen er imidlertid mildere i smaken, slik at du unngår syrlige epler.
For fremgangsmåte og full oversikt over det du trenger, se under.
Her er også fremgangsmåten i videoform:
PS! Her er innlegget med oppskriften.