Denne kakaoen er de voksnes favoritt på kalde vinterdager. Jeg tar gjerne en kopp!
Foto: YouTube
Når vi skulle kose oss skikkelig på vinterstid, pleide vi som barn å lage kakao. Den ultimate vinterkosen var det, gitt. Og det er fortsatt en favoritt, men som voksen har jeg lært å eksperimentere litt.
Hva med å tilsette rødvin for en herlig, varmende kosedrikk på kalde dager? En mørk og fyldig kakao parert med rødvin vil kanskje gjøre lykke i førjulstiden?
For å lage 1-2 kopper trenger du dette:
3 spiseskjeer kakaopulver
4 spiseskjeer sukker
Ca. 0,6 desiliter rødvin
2,5 desiliter melk
En klype salt
Slik gjør du det:
1. Ha rødvinen i en kjele og la den småkoke på lav varme. Dersom du vil beholde promillen kan du droppe dette trinnet og tilsette alkoholen i den ferdige kakaoen,
2. Bland sukker og kakao med noen skjeer til du får en klumpfri røre. Deretter har du i resten av melken. Rør sammen og ha oppi vinen. Kok opp og ta vekk fra platen.
3. Kakaoen er klar! Hell i kopper og nyt!