Enkel hverdagshygge for oss late: Dette bør du gjøre med denne posen!
Tekst og bilder: Linda Sofie Ramnæs Bjørkli / Kreative ideer
Her om dagen var jeg mildt sagt fysen på noe godt, men etter en kjapp kikk i alle skap og skuffer kunne jeg konkludere med at vi ikke hadde noen ting.
Ja, jeg hadde til og med spist opp pulveret til pose-pannacottaen vi egentlig skulle bruke dagen etter. (Det er for så vidt ingen skam i det, men å si at det var en kulinarisk opplevelse er å overdrive.)
Foto: Linda Sofie Ramnæs Bjørkli / Kreative ideer
Jeg var nær ved å gi opp, så gleden var stor da jeg fant denne posen bak et par bokser mel! “Rett i koppen” står det på den. Og rett i koppen bar det med pulveret og jeg fant frem en skje.
Pulveret smakte himmelsk! Siden jeg i det øyeblikket kom til å tenke på mikro-kaker, falt det rett og slett naturlig å lage kake av denne posen med sjokoladedrikk.
Jeg trenger kanskje ikke si at det var godt, og ikke minst latterlig enkelt! Helt perfekt!
Derfor bør du ta deg tid til dette:
I motsetning til en del andre mikro-kaker fikk ikke denne en gummiaktig konsistens. Jeg har ikke lest så nøye på ingredienslista på Rett i koppen-posene, så det er mulig det er noe i den som er grunnen til dét. Men når nøden er størst, er nok akkurat det underordnet. (Ingenting galt i ha en mer utviklet kritisk sans enn meg, for all del.)
I tillegg til denne magiske posen, trenger du jo noe mer. Siden dette er en liten godsak uten oppskrift, har jeg bare blandet litt på lykke og fromme, på jakt etter en grei konsistens.
Dette er det jeg tilsatte:
- Ca 4 spiseskjeer mel. Ta det du har. Jeg hadde bare skikkelig grovt mel, så jeg fikk litt tyggemotstand, men det spiller ingen rolle! Funket som bare det!
- Ca 4 spiseskjeer melk. Vann kan sikkert også brukes.
- 2-3 spiseskjeer smeltet smør. Nøytral olje kan helt sikkert brukes om du vil spare tid!
- Valgfritt: Ekstra kakao og bakepulver (bakepulver anbefales hvis du ikke vil ha en tung kake).
Foto: Linda Sofie Ramnæs Bjørkli/ Kreative ideer
Bruk nok sekunder på å røre ingrediensene sammen. Deretter setter du koppen inn i mikroen. Jeg lot min stå et par minutter. Tror ikke jeg satte mikroen på full styrke, men nesten. Du må prøve deg frem, men det er bedre å ta den ut for tidlig enn for sent, etter min mening.
Og smaken? Min kake smakte akkurat som en vanlig sjokoladekake. Intet mer, intet mindre. Er man fysen på noe digg, holder det i massevis!
Foto: Linda Sofie Ramnæs Bjørkli / Kreative ideer
Det er ikke vanskelig å smelle sammen en tradisjonell mikrokake helt fra bunnen, men dette er et utmerket alternativ når du er ekstra lat!