Det er bare å finne frem joggebuksa, for disse kommer du til å spise mange av!
Foto: YouTube
Ah, varme scones er noe av det aller beste jeg kan tenke meg en lørdag eller søndag morgen. Har du i tillegg litt kremost og syltetøy til er det best å ikle seg en joggebukse, for dette kan man spise store mengder av! Men scones er også en favoritt fordi det er så enkelt å lage dem. Ikke noe elting, heving, etterheving og alt det der. Her følger en oppskrift på irske scones jeg selv har forsøkt med hell, og disse skal stå på bordet mitt på et eller annet tidspunkt denne helgen. Garantert.
Dette trenger du:
8,2 desiliter mel
5 strøkne teskjeer bakepulver
En raus klype salt
60 gram sukker (sukkermengden kan justeres etter smak)
125 gram kaldt, saltet smør
Ett egg
60 ml kremfløte / evt. annen fløte du har tilgjengelig (I originaloppskriften brukes noe som heter “double cream”, som vi ikke har i Norge. Det går fint uten akkurat det!)
2,1 desiliter h-melk
+ melk til pensling
Dette gjør du:
– Ha alle tørre ingredienser i en bolle
– Smuldre smøret i tørrvarene til det ligner brødsmuler (skal ikke bli en glatt masse)
– Dette er er tidspunktet for å tilsette tørkede bær, om du ønsker det
– Egg, melk og fløte blandes og tilsettes i melblandingen
– Bland fort og enkelt ingrediensene sammen med hånden din helt til du får en løs deig
– Legg deigen på benken eller annen overflate dekket av mel og kna lett til deigen blir glatt
– Form deigen til en leiv som er ca 2,5 cm tykk. Du kan så bruke en utstikker og stikke ut 12 emner eller dele opp selv
– Sett emnene på en plate dekket av bakepapir, pensle dem med melk.
– Sconesene skal stekes på 180 grader i ca. 35 minutter
Nam! Da er det bare å ønske deg en riktig fin dag videre!