Det finnes neppe enklere måte å bake rundstykker på enn denne!
Foto: YouTube
Nå er det helg, og nå skal det bakes. Her har vi funnet en oppskrift som passer utmerket for oss som liker hjemmebakt, men som ikke vil sette av halve dagen til å kna på en deig. Dette er altså rundstykker som krever minimalt med innsats:
Til åtte rundstykker trenger du:
6,25 desiliter mel etter ønske
0,25 teskje tørrgjær
1 teskje salt
3,2 desiliter lunkent vann
De tørre ingrediensene røres sammen, og bland deretter inn vann. Du trenger ikke jobbe så mye med deigen! Dekk bollen med plast, la den stå på benken tre timers tid. Om det er tre eller fem spiller ingen stor rolle, for den saks skyld. Deigen bryr seg ikke om antall timer.
Deretter baker du deigen ut. Det vil si, du gjør en minimal innsats her. Ha noen spiseskjeer mel på arbeidsbenken og jobb litt med deigen. Del den i åtte emner, pakk dem raskt sammen til noe som minner om rundstykker, men du trenger ikke være så nøye.
Rundstykkene settes på en plate dekket med bakepapir, og dekk så rundstykkene med et håndkle. De skal nå stå og etterheve litt i romtemperatur, men merk deg at de ikke kommer til å ese veldig ut. Det er nå du skal sette på ovnen (230 grader), og når ovnen er varm, setter du rundstykkene inn. Der skal de stå og kose seg i ca. 20-25 minutter.
Den totalt arbeidsmengden her er nesten minimal. Du kan naturligvis gjøre det enda enklere for deg selv ved å lage deigen dagen før du faktisk trenger den. Da bytter du bare ut det lunkne vannet med kaldt vann!
Helt kanon!