Hypp på hjemmelaget is, men ingen peiling på hvordan? Null stress!
Foto: YouTube
Skal det være litt is? Jepp, det er godt, og det kan du fint lage selv, til tross for at du ikke har noen maskin. Selv har jeg laget is på flere måter, men denne har jeg ikke forsøkt. Søt, kondensert melk, som de bruker her, er virkelig en glimrende ting å ha i skapet, for den kan brukes til å lage flere godsaker. Denne typen kondensert melk kan fort blandes med Viking-melk, men det er ikke det samme. Søt, kondensert melk er tykk i konsistensen og smaker – ikke overraskende – søtt. Den finnes i stadig flere matbutikker, ser jeg. Uansett. Denne melken, i kombinasjon med krem, gir isen en konsistens som minner om “kjøpeis”,
En kjapp oversikt over det du trenger:
– En teskje kaffepulver
– En spiseskje varmt vann
– 113 gram sjokolade (4 ounces = pinlig nøyaktig 113 gram)
– 1,2 desiliter søt kondensert melk
– 0,5 teskje vaniljeekstrakt
– Litt salt
– Like under 3 desiliter fløtekrem