Lyst til å lære hvordan du lager skål av slike perler?
Foto: Linda S. R. Bjørkli / Kreative ideer
Rørperler kan brukes til mye moro. Her viser jeg hvordan du lager personlige og morsomme skåler!
Jeg er ingen DIY-guru og er såvisst ikke spesielt fingernem, og det er med gru jeg tenker på tekstiltimene jeg måtte gjennom i barneskolen. (Dette får vi komme tilbake til på et senere tidspunkt.)
Allikevel vil jeg så gjerne lage flotte saker og ting, men det blir ofte til at man gaper over for ambisiøse prosjekter som etter kort tid dør.
Det er da man er glad for at det finnes en så fantastisk Facebook-gruppe som Vi som elsker DIY-Prosjekter og Smarte Tips, for nå har jeg latt meg inspirere av et par av de fiffige tingene jeg har sett gruppas medlemmer har lagt ut. Så da var det bare å prøve seg!
Vi snakker om et par ting du kan lage av de gode, gamle rørperlene. Du behøver verken sette av hele ferien eller tømme lommeboka for å mekke dette, og det liker vi. Her skal jeg vise deg hvordan du også kan lage en skål, og vi tar det rolig og pent så du ikke skal dette av lasset om du også må ha det inn med teskje.
Her er det en stor til mamma og en liten til mini! Den minste blir for det meste brukt som krone, faktisk.
Foto: Linda S.R.Bjørkli / Kreative ideer
Finn frem matolje, perler og skål som tåler varme.
Foto: Linda S.R.Bjørkli / Kreative ideer
Deretter smører du skåla inn med olje, slik at perlene ikke setter seg fast. Så må du hive oppi en god del perler. Bare prøv deg frem, så finner du ut hvor mye du trenger.
Foto: Linda S.R.Bjørkli / Kreative ideer
Perlene dytter du oppover på innsiden av skåla. Slapp av, det er såre enkelt. Bare dytt litt på dem, så legger de seg på plass av seg selv. Pass bare på at det ikke er noen perler som ligger oppå andre – det skal være ett lag. Du velger selv hvor høyt du vil ha det. Jeg valgte å lage en liten skål.
Foto: Linda S.R.Bjørkli / Kreative ideer
Så setter du stasen inn i ovnen på omtrent 200 grader. Det er det jeg kjørte på med, i alle fall. Ovner er forskjellige, så “steketid” vil variere. Min skål stod inni et kvarter.
Foto: Linda S.R. Bjørkli / Kreative ideer
Sånn, da var den ferdig. Så må du smøre deg med bittelitt tålmodighet mens den avkjøle før du tar den ut av bollen.
Foto: Linda S.R.Bjørkli / Kreative ideer
Hepp! Et dekorativt element i heimen, eller hva? Jeg er fan!