Superbakernes hemmelige knep!
Sliter du med å lage perfekt gjærdeig? Få med deg dette enkle trikset!
Sponset innlegg: Denne artikkelen er en annonse for nettbutikken Quilte.
Det smarte bakekledet kan du kjøpe her.
Hvis du synes det kan være vrient å få til gjærbaksten akkurat slik du vil, er du langt fra alene!
Derfor har jeg designet et enkelt og virkningsfullt produkt som gjør det veldig enkelt å få baksten perfekt, forteller Anne Ingebretsen.
Hennes ” hemmelige våpen” er et egendesignet bakeklede som skal brukes når deigen heves.
– Ved å bruke bakeledet beholdes fuktigheten i deigen, slik at glutenstrengene blir seigere og det blir flott spenst i deigen, røper hun.
”Alle” vil ha bakekledet
Anne Ingebretsen er utdannet mat- og helselærer fra Stabekk høyskole, og ideen til bakekledet fikk hun allerede under utdannelsen for 30 år siden. Siden den gang har hun videreutviklet ideen og konseptet, og har i dag svært mange fornøyde kunder i nettbutikken quilte.net. Etterspørselen etter det hjemmelagde produktet blir stadig større.
Mange av kundene mine tar kontakt for å takke meg for at de nå får supre resultater når de baker! Og de som har kjøpt, kommer ofte igjen og kjøper mer, sier Anne Ingebretsen.
Produktet er nå et av de aller mest populære i nettbutikken hennes, og hun regner med god pågang frem mot jul.
Så enten man ønsker seg gode resultater på julebaksten, eller ser etter en gave til ”den som har alt”, lønner det seg å bestille bakekledet så raskt som mulig.
– Bakekledet er populært blant kjøpere av begge kjønn og i alle aldre, forteller Ingebretsen.
Du kan velge mellom flere spennende motiver på bakekledet. Se utvalget her!
Luftig gjærbakst på 1-2-3
Hemmeligheten til at bakekledet er så virkningsfullt, ligger i plastbaksiden. Plasten skaper fuktighet som påvirker glutenet og fører til det gode resultatet, røper Anne Ingebretsen.
Størrelsen på kledet er også nøye gjennomtenkt:
– Det er stort nok til å dekke en bakebolle, et stekebrett eller tre brød ved siden av hverandre, sier den erfarne bakeren.
Får man flekker på kledet under baksten, er det greit å vite at plasten tåler koking.
– Men ofte holder det å tørke av kledet med en fuktig klut, forteller Ingebretsen.
Hun deler tre enkle tips til deg som vil lykkes med gjærbaksten:
1. Pass på melmengden – ikke bruk for mye!
2. Temperaturen på væsken må være riktig
3. Bruk bakekledet ved heving