Storspiller i Sverige: Ustoppelige Malmö FF

Danmark 20240608. Norges Erling Braut Haaland og Erik Botheim under privatlandskampen i fotball mellom Danmark og Norge på Brøndby stadion.
Erik Botheim (Foto: Fredrik Varfjell / NTB)

Erik Botheim nyter en stor sesong i Sverige for Malmö FF. Spissen scoret Malmös tredje mål da Halmstad ble knust 5-1 på hjemmebane i Allsvenskan søndag.

Dermed fortsetter Malmös store luke på toppen av tabellen. Den regjerende mesteren ser ut til å nærmest cruise inn mot en nytt ligagull i Sverige.

Det er hele ni poeng ned til Mjällby på 2. plass.

Anders Christiansen sendte vertene i ledelsen etter 22 minutter, mens Birnir Snær Ingason utlignet sju minutter senere.

Det fikk imidlertid lite å si da Isaac Kiese Thelin sendte Malmö tilbake i ledelsen åtte minutter før pause, før Botheim og Hugo Bolin (to mål) fikset 5-1-seier i andre omgang.

Scoringen var Botheims 12. på 19 kamper for blåtrøyene siden overgangen fra Salernitana i februar. Han har også notert fem målgivende pasninger.

Lars Sætra gjorde seg også tellende da han assisterte Jacob Trenskow i Kalmars 2-1-seier borte mot Eskil Edhs AIK. Sistnevnte satt hele kampen på benken.